شرح حال این غذا:
مواد لازم:
بادنجان متوسط ۶-۵ عدد
سس بشامل یا سس سفید ۴-۳ پیمانه
کره ۱۰۰ گرم
مغز نان خرد شده یک پیمانه
جعفری خرد شده ۳-۲ قاشق سوپخوری
نمک وفلفل به مقدار کافی
پنیر گرویر ۱۰۰ گرم
دستور تهیه: بادنجانها را روی آتش یا در فر کبابی میکنیم بهطوری که مغز
آن پخته شود، بعد پوست بادنجان را میگیریم و سر آنرا جدا میکنیم و
ساطوری مینمائیم کمی نمک و فلفل به آن میزنیم، سپس ته ظرف نسوز کوتاه
دیوارهای را کمی چرب میکنیم ومختصری سس میریزیم و بادنجان ساطوری شده
را روی سس قرار میدهیم. روی آنرا صاف میکنیم و با جعفری بقیه سس
میپوشانیم مقداری مغز نان خرد شده روی آن میریزیم و کره را قطعه قطعه
میکنیم و روی نانها میچینیم و فر را با حرارت ۴۰۰ درجه گرم میکنیم و
ظرف را روی آخرین پنجره فر بهسمت بالا قرار میدهیم و میگذاریم سه ربع
تا یک ساعت بماند تا روی آن کاملا طلائی و برشته شود و با همان ظرف سر میز
میبریم . ممکن است گراتن بادنجان را با گوشت تهیه کرد در این صورت ۳۵۰
گرم گوشت چرخ کرده را با دو قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم
بعد یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی در یک لیوان آب حل کرده با کمی نمک و
فلفل داخل گوشت میریزیم. میگذاریم آهسته بجوشد و آب گوشت کاملا کشیده
شود و بعد ته ظرف نسوز مناسبی را یک ردیف بادنجان آماده شده و روی بادنجان
را یک ردیف گوشت آماده شده میریزیم بعد کمی جعفری خرد شده روی آن
میپاشیم روی آنرا با یک ردیف بادنجان و روی بادنجان را با سس سفید
میپوشانیم ومقداری پنیر رنده شده روی آن میریزیم ومطابق دستور فوق طبخ
میکنیم.