بهار نارنج : ۳۰۰۰ گرم
شکر : ۲۵۰۰ گرم
آب لیموترش : ۰.۵ فنجان
هل : ۱ قاشق سوپخوری
این مربا یکی از لطیفترین و مطبوعترین مرباها است که باید در طبخ آن دقت
بیشتری بهکار برود تا نتیجه مطلوب بهدست بیاید و نکته حساس آن است که
باید بعد از چیدن بهار (شکوفه نارنج) بلافاصله آن را برای طبخ آماده نمود.
هم وزن بهار شکر در نظر میگریم و برای هر یک کیلو شکر دو لیوان آب کافی
است بهتر است بهار را دو سه ساعت در آب آهک بخوابانیم دیگ مناسبی را آب
میریزیم و جوش میآوریم بهار از آب آهک خارج میکنیم و میشوئیم دوباره
در آب میجوشانیم و آب آن را عوض میکنیم، بعد بهار را در آب شیرین به مدت
۲۴ ساعت قرار میدهیم و سه تا چهار بار آب آن را عوض میکنیم، تا تلخی
بهار گرفته شود بعد شکر را با آب میجوشانیم و صاف میکنیم و بهار را که
تلخی آن گرفته شده است در شربت میریزیم و روی آتش میگذاریم تا شربت
بجوشد و قوام بیاید، بعد ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری آب لیمو را اضافه میکنیم و
بعد از دو سه جوش مربا را از روی آتش بر میداریم.
تهیه آب آهک:
به نسبت هر یک کیلو بهار نارنج یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل
میکنیم بههم میزنیم و میگذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن
را روی بهار نارنج میریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بهار نارنج را مطابق دستور
بالا آماده میکنیم. |